groepen & lezingen

Er is geen enkele staat die niet de onmetelijke staat van aanwezigheid is.
Het is de verblijfplaats waar alles thuis is.
Longchenpa

groepen & lezingen

Een zucht van verlichting
3 inspiratie-meditatieochtenden

Het leven is een bron van creativiteit en scheppingskracht. Wanneer we helemaal aanwezig raken in wat zich ook voordoet en de controle loslaten, krijgen we toegang tot deze bron. Dan ontvouwen zich nieuwe mogelijkheden, als een bloem. Er vindt onthulling plaats, niet door toedoen van jou, maar in aanwezigheid van jou.

Deze meditatieve houding uit het boeddhistische Dzogchenpad is gericht op ‘niet doen’, op loslaten, ontspannen en erbij blijven. Dit leidt tot vrijheid te midden van de weerbarstige werkelijkheid. Hoe kom je tot deze houding? En hoe hou je die vast, ook tijdens het drukke dagelijkse leven?

Rondom dit thema bied ik een nieuwe reeks zaterdagochtenden aan, ter inspiratie en ontspanning. Met een kleine groep ouderejaars wentelen we ons in de wijsheid van de Dzogchenleer en teksten uit mijn boek Een Zucht van verlichting. En hoe deze toe te passen op ons eigen leven.

We zullen kennismaken met de richtlijnen van dit pad van totale aanwezigheid: met ware aard en tweede natuur, met lijden en het doorbreken van hardnekkige gedachtes, met mededogen. Meditatie en stilte komen ook aan bod.

3 inspiratieochtenden in Amsterdam voor mensen die een opleiding bij het ITIP hebben gevolgd. Dit programma is ook geschikt als bijscholing voor ITIP geregistreerd Coach.

Op dit moment wordt dit traject niet aangeboden, maar mocht je interesse hebben, stuur dan een mailtje naar: opleiding@itip.nl.
Marthe zal in de toekomst vaker dit soort inspiratiedagen aanbieden.