boeken

'Ik heb de voorbije dagen uw boek voor de tweede keer gelezen. Mijn allerbeste dank, een ware ontdekking!'
Johan Merckx

'Het boek leest makkelijk, is super herkenbaar en het vervult direct de functie die het zelf uitdraagt: het moment van bezinning wordt met deze inhoud makkelijk bereikt.'
Annelies Bretveld

 

 


 

 

boeken

 

Een Zucht van verlichting
In 2010 is bij uitgeverij ten Have mijn eerste boek verschenen (inmiddels 4e druk, uitgebracht door ITIP uitgeverij)

Een Zucht van verlichting

In 'Een Zucht van verlichting' beschrijf ik hoe je meer contact kunt krijgen met de houding van totale aanwezigheid. Het brengt je in het hier en nu, in een ontspannen wakkere staat van zijn waarin je niets hoeft toe te voegen of veranderen aan de realiteit. Dat brengt rust, ontspanning en vrijheid.

Ik maak steeds de vertaalslag van oosterse thema’s naar ons westerse alledaagse leven, zoals: onze hechting aan toekomst en verleden, en hoe je dat kunt doorbreken. Omgaan met conflicten, verwikkelingen en heftige begeerten, niet om er vanaf te komen, maar om er juist iets in te vinden. De werking van mededogen en hoe je daar meer contact mee kunt krijgen. Ook worden er verschillende vormen van meditatie besproken.

Ik put hierbij uit jarenlange studie in het werk van de boeddhistische Dzogchenmeester Longchenpa. Ieder hoofdstuk begint met een meditatietekst uit zijn werk. 
Ook is de praktijkervaring met mijn studiegroepen een bron van inspiratie. Het onderzoek van de leer naar de toepassing op het dagelijks leven, heb ik tijdens mijn studiegroepen 'het laboratorium' genoemd. Veel verhalen en ervaringen van deelnemers uit 'het laboratorium' zijn in het boek opgenomen, omdat het zo goed weergeeft hoezeer het binnen ieders bereik ligt om te leven in totale aanwezigheid.
 

Het boek is te bestellen bij het ITIP, en te verkrijgen in de boekhandel,
prijs € 16,95. 

Naar aanleiding van mijn boek geef ik in het najaar 3 inspiratie-meditatieochtenden in Amsterdam, gericht op een meditatieve levenshouding van 'niet doen'.
lees meer