groepen & lezingen

Er is geen enkele staat die niet de onmetelijke staat van aanwezigheid is.
Het is de verblijfplaats waar alles thuis is.
Longchenpa

groepen & lezingen

Vanuit het ITIP geef ik studiegroepen rond mijn boek Een Zucht van verlichting en het werk van de boeddhistische Dzogchenmeester Longchenpa. Centraal daarin staat de (meditatieve) levenshouding van totale aanwezigheid, die tot ontspanning en vrijheid leidt.
Tijdens het studietraject onderzoeken we hoe je meer contact kunt krijgen met de natuurlijke staat van totale aanwezigheid in de weerbarstige alledaagse werkelijkheid. En hoe je die werkelijkheid vervolgens kunt gaan ervaren als een bron van creativiteit en scheppingskracht. Je maakt kennis met begrippen als het universeel scheppende principe, het Zicht en de verschijnselen, de intrinsieke vrijheid in de begeertes, mededogen. 
Iedere bijeenkomst begint met een meditatie of mantra. Tussentijds zijn er huiswerkopdrachten, die een zelfstandige inzet vragen en bijdragen aan het universeel scheppende dat in alles aanwezig is. 

Dit studietraject is alleen toegankelijk voor mensen die een opleiding bij het ITIP gevolgd hebben, of eerder een coachingstraject of groep bij Marthe gedaan hebben.

Het wordt dit seizoen niet aangeboden maar mogelijk in het volgende seizoen wel. Voor meer informatie en aanmelding voor een studietraject kan je contact opnemen met het ITIP: 0575 510850