boeken

'Ik heb de voorbije dagen uw boek voor de tweede keer gelezen. Mijn allerbeste dank, een ware ontdekking!'
Johan Merckx

'Ik had je boek gekocht als cadeautje voor een vriendin maar heb het eerst zelf gelezen. Ik werd diep geraakt. Het was herkenning, maar ook leren. Een deurtje ging open.'
Greet Mertens

 

 
boeken

 

Een Zucht van verlichting
In 2010 is bij uitgeverij ten Have mijn eerste boek verschenen (inmiddels 4e druk, uitgebracht door ITIP uitgeverij):

Een Zucht van verlichting

Een boek over totale aanwezigheid in het dagelijks leven. Totale aanwezigheid brengt je in het hier en nu, in een ontspannen wakkere staat van zijn waarin je niets hoeft toe te voegen of veranderen aan de realiteit. Vrij in het moment.

In Een Zucht van verlichting beschrijf ik hoe je meer contact kunt krijgen met deze houding van totale aanwezigheid. Het vertelt over onze hechting aan toekomst en verleden. En hoe je dat kunt doorbreken. Het toont hoe je om kunt gaan met verwikkelingen en heftige begeerten, niet om er vanaf te komen, maar om er juist iets in te vinden! Als je het wenst op te nemen in totale aanwezigheid, is daar het scheppende in te vinden. Dat is een bevrijdende ervaring.

Steeds weer maak ik de vertaalslag van de oosterse thema’s naar ons westerse alledaagse leven. Ik put daarbij uit jarenlange studie in het werk van de boeddhistische meester Longchenpa en uit praktijkervaring met mijn studiegroepen. Het onderzoek van de leer naar de toepassing op het dagelijks leven, heb ik tijdens mijn studiegroepen het laboratorium genoemd. Veel verhalen en ervaringen van deelnemers uit het laboratorium zijn in het boek opgenomen, omdat het zo goed weergeeft hoezeer het binnen ieders bereik ligt om te leven in totale aanwezigheid.
 

Het is te verkrijgen in de boekhandel, prijs € 16,95. Het is ook mogelijk het boek te bestellen bij het ITIP

Naar aanleiding van mijn boek geef ik lezingen op verzoek door het land.