profiel & inspiratie

De geliefde komt,
maak ruim baan voor hem!
lees verder onder Inspiratie 

profiel & inspiratie

Persoonlijk Profiel
Marthe van der Noordaa (1963)

Na het Gymnasium in Hilversum, heb ik de Kleinkunstacademie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam gedaan. Daarna heb ik me voornamelijk gericht op het schrijven en regisseren van theaterstukken en later van scenario voor televisie, onder andere VPRO jeugd, Baantjer en Grijpstra & de Gier. Vervolgens heb ik de Driejarige Opleiding bij het ITIP gedaan en ben van daaruit mijn coachingspraktijk voor individuele- en relatiebegeleiding begonnen. Dat doe ik nu vijfentwintig jaar.

Als vertaler ben ik achttien jaar geleden in contact gekomen met het werk van de boeddhistische leermeester Longchenpa. Deze Dzogchenleer is sindsdien een inspiratiebron en leidraad geworden voor mijn leven. Ik geef studiegroepen rond het thema ‘totale aanwezigheid’ en verschillende werken van Longchenpa.
Wat me fascineert is dat het hier en nu een geheel eigen dynamiek en scheppingskracht van zichzelf heeft, die je ervaart niet door iets te bewerkstelligen, maar door helemaal aanwezig te zijn.

Vanuit mijn liefde voor taal, blijft het schrijven een belangrijke plaats innemen in mijn leven; ik verzorg de redactie van teksten voor nieuwsbrieven en websites, en ik begeleid mensen en ondernemingen bij het ontwikkelen van hun foldermateriaal. In september 2010 is bij uitgeverij Ten Have mijn eerste boek verschenen: Een Zucht van verlichting (4e druk).
In november 2014 is mijn volgende boek gelanceerd: Een schat aan Liefde, over de schoonheid en rijkdom van de liefdesrelatie (2e druk). meer...

Ik hou heel erg van slapen maar voor het schrijven van een stukje tekst, een blog of een column, kan je me altijd wakker maken.