groepen & lezingen

groepen & lezingen

Lezingen
De agenda van mijn lezingen wordt regelmatig aangevuld. Naar aanleiding van mijn boeken Een schat aan Liefde en Een Zucht van verlichting geef ik ook lezingen op verzoek. mocht je daarin geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met het ITIP: 0575 510850
 
23 maart 2017 - Nijmegen, de Appel: Van zelfkritiek naar mededogen
8 okt 2017 - Brummen, Vrijzinnigen IJsselstreek: Mededogen
14 feb 2018 - Utrecht, Lazuli: Ode aan de liefde

29 nov 2018 - Amsterdam, De Roos: Van zelfkritiek naar mededogen
13 feb 2019 - Amsterdam, De Roos: Ode aan de liefde
Online lezing, Vrijheid vinden in piekeren en tobben
Online lezing, Voluit liefhebben

 

Vrijheid vinden in piekeren en tobben
ontdek een boeddhistische remedie

Piekeren en tobben, wat kunnen we er druk mee zijn en wat kan het belastend zijn. Vaak weten we dat het geen nut heeft, dat het averechts werkt op onze productiviteit en dat we er zelfs actief stress van ondervinden. En toch doen we het steeds weer. Hoe kom je hier nou van af? 
De remedie is: aanwezig raken in het hier en nu. Totale aanwezigheid brengt je in een ontspannen heldere staat van zijn, rustig in je hoofd. Het doorbreekt piekerscenario’s. De dingen worden teruggebracht in de juiste proportie, tot de essentie. En dan weet je wat je te doen staat.
In deze online lezing vertel ik je hoe je contact kunt krijgen met deze boeddhistische heldere staat van aanwezigheid. En hoe je meester kunt worden over je piekergedachten en tobgevoelens, met behulp van een aantal praktische tips.

Je kunt je aanmelden voor deze podcast.


Een schat aan de liefde       - lezing op verzoek
Door lief te hebben worden we herinnerd aan de grootste kracht in het universum, de Liefde die alles in beweging zet. Het kan ons verheffen, voeden, koesteren en verrijken.
Maar door de waan van de dag verliezen we vaak het contact met de schoonheid en het wonder van de liefde. De dagelijkse gewoontes of dwingende activiteiten kunnen de overhand nemen. Ook onze ‘liefdesbiografie’, onze persoonlijke ervaringen en kwetsuren, opgedaan in de liefde, kunnen bepalend zijn. Hoe kan je omgaan met deze koffer vol liefdesbagage? En hoe kan je weer contact krijgen met de rijkdom van de liefde? De antwoorden liggen dichtbij. Het is binnen veel leuker en rijker dan we denken. Er zijn geheime schatten aan te boren.. 

Naar aanleiding van mijn boek Een schat aan liefde geef ik lezingen op verzoek. Meer informatie via het ITIP

 

Van zelfkritiek naar mededogen
Veel mensen kunnen makkelijker punten van kritiek opsommen over zichzelf dan positieve en mooie kanten. Teveel zelfkritiek kan ondermijnend werken, je haalt jezelf ermee onderuit. Hoe kan je dit doorbreken? Door je te richten op haar tegendeel: mededogen.
Mededogen is een specifiek soort liefde, in het boeddhisme heet het karuna: de liefde die het vermogen heeft het lijden van anderen te verlichten. Dat begint met dat je je eigen lijden en beperkingen liefdevol tegemoet treedt. Als je voorbij de kritiek en oordelen, met liefdevolle vriendelijkheid naar jezelf kijkt, activeer je mededogen. Je laat je raken en staat niet langer apart, je gaat van afzondering naar gemeenschappelijkheid. Je wordt opmerkzamer voor je omgeving.
Op deze lezing vertel ik hoe je meer contact kunt krijgen met deze liefdevolle houding ten aanzien van jezelf en anderen.
Een Zucht van verlichting    - lezing op verzoek
Naar aanleiding van mijn boek Een Zucht van verlichting, geef ik lezingen over totale aanwezigheid in het dagelijks leven.
Meer informatie via het ITIP