groepen & lezingen

Er is geen enkele staat die niet de onmetelijke staat van aanwezigheid is.
Het is de verblijfplaats waar alles thuis is.
Longchenpa

groepen & lezingen

Groepen & trajecten

Vanuit het ITIP geef ik studiegroepen rond boeddhistische thema’s en inspiratietrajecten rond de liefde en relaties. Ik ben begeleider in de ITIP Opleiding en geef samen met Herma Meulenkamp leiding aan de driejarige ITIP Opleiding.

Rond mijn boek Een Zucht van verlichting en het werk van de boeddhistische Dzogchenmeester Longchenpa, geef ik studiegroepen. Centraal daarin staat de meditatieve levenshouding van totale aanwezigheid, die tot ontspanning en vrijheid leidt. Tijdens het studietraject onderzoeken we hoe je meer contact kunt krijgen met deze natuurlijke staat van totale aanwezigheid in de weerbarstige alledaagse werkelijkheid. En hoe je die werkelijkheid vervolgens kunt gaan ervaren als een bron van scheppingskracht. Je maakt kennis met begrippen als het universeel scheppende principe, het Zicht en de verschijnselen, de intrinsieke vrijheid in de begeertes, mededogen. 
Iedere bijeenkomst begint met een meditatie of mantra. Tussentijds zijn er huiswerkopdrachten en worden er (boeddhistische) teksten bestudeerd.

Deze studiegroep is alleen toegankelijk voor mensen die een opleiding bij het ITIP gevolgd hebben, of eerder een coachingstraject bij Marthe gedaan hebben. 
 

Het wordt dit seizoen niet aangeboden maar mogelijk in de toekomst wel. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het ITIP: 0575 510850